Dale of Norway

 

DALE of Norway staat garant voor kwaliteit. 
Een puur kwaliteitsproduct, zoals de artikelen van DALE of Norway, komt niet zomaar uit de lucht vallen.
Dale is een plaatsje aan de westkust van Noorwegen. Het ligt ingesloten door hoge bergen. Op deze plek is al eeuwenlang ijskoud, kristalhelder gletsjerwater in overvloed aanwezigvoor het wassen van de fijnste wolsoorten die de natuur te bieden heeft. Om die reden begon Peter Jebsen op deze bijzondere plek in 1879 hier zijn textielfabriek.

DALE of Norway weet haar meer dan 130 jarige ervaring feilloos te combineren met de meest recente technologische ontwikkelingen. Een logisch gevolg is dat DALE of Norway al sinds 1956, onafgebroken, de leverancier is van ski-kleding van het Noors Olympisch team.

De meeste truien van DALE of Norway zijn gemaakt van Heilo wol. Dit type wol is sterk, zacht en warm. Het is de gouden standaard van wol voor sportief gebruik.

noors olympisch skiteam dale of norway trui

         

 

fabriek dale of norway noorse truien dale of norway

In 2003 ontwikkelde DALE of Norway een techniek om de truien water- en vuilafstotend te maken en daarmee bij uitstek geschikt voor buitensporters.

In datzelfde jaar introduceerde DALE of Norway nieuwe lichtgewicht truien van Merino wol. Dit type wol heeft veel fijnere vezels dan andere wolsoorten en synthetisch materiaal. Hierdoor heeft Merino wol relatief meer luchtlaagjes en isoleert dus vele malen beter. Daarnaast heeft Merino wol een groter absorptievermogen. Merino wol is in staat zweet van de huid te verwijderen en naar buiten te transporteren.

Maar de belangrijkste eigenschap van Merinowol is vast en zeker haar zachtheid. Merinodraden zijn veel fijner dan andere soorten wol. Deze wolsoort is zo fijn dat ze direct op de huid gedragen kan worden. De truien voelen dan ook zijdezacht aan. Overigens is de merinowol van Dale of Norway afkomstig van gecertificeerde leveranciers en is geproduceerd met respect voor dier en milleu.

De Knitshell collectie van DALE of Norway uit 2003 behelst een revolutionair materiaal. DALE of Norway heeft namelijk de eigenschappen van wol weten te behouden en tegelijkertijd een vlies gecreëerd dat zich perfect kon hechten aan gebreid materiaal. Het slimme drielaagse systeem van water- en vuilafstotende DALE of Norway-wol, een zacht winddicht, en toch ademend, vlies als tussenlaag en een binnenlaag van fleece zorgt voor warme, comfortabele en modieuze skikleding.

 

 DALE OF NORWAY

 

© 2010 - 2020 noorse kroon | webdesign